2008-01-30

„Harvie Krumpet“ (A.B. Elliot, 2003, 23 min)

Pažintis su Harvie Krumpetu yra gerai. :) Tai, ką tuojau papasakosiu, turėtų tapti sektinu pavyzdžiu visiems filmų kūrėjams.
Kuomet dar buvau piktas youtube piratas ir keldavau ten visus trumpametražius, kokie tik po ranka pakliūdavo, vienądien atsitiko toks smagus dalykas. Gavau PM iš vartotojos, „melodramapictures“ pasivadinusios. Toje PM buvo rašoma štai kas:

Just a quick note to say hello, and that I'm glad you like Harvie Krumpet and want to share him with others but can you please direct your friends to our legitimate site www.atomfilms.com/film/harvie_krumpet.jsp rather than have this low res, split into 3 version on your site. In addition, when people watch Harvie on Atom Films, we get modest payment for this which helps us pay our bills - whereas we get nothing from YouTube!
I've sent YouTube's legal depart a letter asking them to remove it but it would be better for me if you do - quicker I'm sure. If you do I'd be happy to send you a signed Harvie Krumpet poster! Just send me your postal address.
Thanks again for your support of our filmmaking work,
Melanie Coombs and Adam Elliot
Melodrama Pictures
melanie@melodramapictures.com“.

Dėl „pay our bills“ aš, aišku šyptelėjau, bet apskritai toks tekstas nustebino - dažniausiai kūrėjai nesivargina bendrauti su bet kuo - parašo laišką minėtajam „YouTube's legal depart“ ir tiek žinių. O kad reklaminį plakatą siūlytų, tai išvis viršūnė, ar ne? Užuodžiu klastą.
Na, ne tiek aš, kiek mano tuometinis darbdavys. Pamenu, juokavom, kai papasakojau jam visą šitą reikalą: „Ne plakatą, o šaukimą į teismą atsiųs“.
Neatsiuntė šaukimo. Po poros savaičių tiesiai iš Australijos į pašto dėžutę atskrido gražus laiškas su Harvie Krumpet plakatu, keliomis atvirutėmis, taip pat iliustruotomis Harvie fizionomija ir padėka už palaikymą bei linkėjimais nuo „Melanie + Adam“. Australija yra Australija.
Tiesa, viskas baigėsi taip, kaip ir turėjo baigtis - „
This account is suspended.“, bet ne Melanie Coombs dėka.

Harvie Krumpet - Oskarą laimėjusi australų režisieriaus Adamo Benjamino Ellioto „plastilininė“ drama/komedija, pasakojanti apie lenkų kilmės Harveką Milošą Krumpeckį, antrojo pasaulinio karo metu emigravusį į Australiją ir ten virtusį Harvie Krumpetu - kovotoju su kasdienybe, kovotoju už gyvūnų teises, užkietėjusiu rūkaliumi ir nudistu, bei šiaip geru žmogeliuku.

Carpe diem!



PS. Harvie Krumpetas vėl įkeltas į youtube. Melanie turbūt nusibodo kariaut. :)

Komentarų nėra: