2008-02-25

Oskarai 2008

Visų pirmą, tai norėčiau „pagirti“ mūsų tradicines žiniasklaidos priemones, kurios arba rašalą taupo, arba tiesiog šiaip tingi bent jau išvardinti visas Oskarų nominacijas ir laimėtojus.
Antra, spėk, kas buvo tas lochas, kuklioje Trumpulių apklausoje už „Persepolį“ balsavęs? Aišku, aš. Dabar jaučiuosi toks vienišas. Panašus vienatvės jausmas buvo apnikęs prieš keletą dienų, kai pažiūrėjęs Rambo IV (taip, taip, kartais sugebu) nuskubėjau į imdb.com svetainę įvertinti filmo 3 balais iš 10. Ką gi aš ten pamačiau, nubėgęs? IMDB User Rating: 7.8/10 (24,739 votes). Nesuprast man kino, oi nesuprast.
Na štai, išsibėdavojau. Dabar jau galiu ramia sąžine pažiūrėti šių metų „Animated short film“ kategorijos nugalėtoją - „Petriuką ir vilką“:

Part 1


Part 2


Part 3


Kiti kandidatai laimėti Oskarą šioje kategorijoje buvo:

Chris Lavis/Maciek Szczerbowski - Madame Tutli-Putli
Samuel Tourneux - Même les pigeons vont au paradis (Even Pigeons Go to Heaven)
Aleksandr Petrov - Moya lyubov
Josh Raskin - I Met the Walrus

Beje, vakar savo ryderyje aptikau a(ni)mantės bandymą surinkti Oskarų laimėtojus į vieną krūvą. Pažiū, kiek keista, kad tiek daug metų praleido, bet taip jau būna, kai vien jutūbu remiesi. :) Turėjau ir pats tokią mintį surinkti Oskarus, bet kol kas apsistojau ties Kanais.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Na man "autoriteta" turi tik Kanai, Oskaruose per daug amerikietiskos pompastikos.. Nors turiu pripazinti, kad siu metu pagrindinis filmas "No Country for Old Men" tikrai puikus, nelabai kvepiantis standartiniu holivudu, aisku cia broliu Coenu itaka, kurie siuo filmu (po keliu nykiu komediju) taip pat grizo prie "doros" kelio:)..

septyni rašė...

Dėl pompastikos tai viskas čia aišku. Žiūriu dabar ceremonijos vaizdo įrašą, tai tvardausi, kad neišjungčiau. Dėl „Senukų“ sutinku. Nors ir There will be blood, ir Jesse James (kuris, tik šiandien supratau, nebuvo nominuotas geriausiam filmui) patiko. Gerai ir tai, kad Day-Lewis laimėjo Oskariuką. O dėl eilinės Pixarinės/Disnėjinės vidutinybės „įvertinimo“, tai labai pykstu :/