2008-03-21

„Ex libris“ (Garik Seko, 1982, 10½ min)

Retas atvejis čia, kuomet įrašo iliustracija būna asmeninė. Jei paspaustum ant paveikslėlio, iš arčiau pamatytum šiokią tokią mano nelabai tvarkingai atrodančios bibliotekos dalį, kurioje rūlina Dostojevskis ir visokie Charmsai/Prigovai/Vonegutai. Nevietoje atsiradęs Bangimanto Starkaus „Excel 97 ir 95“ senukas gidas, ko gero, kasdien gauna į galvą nuo minėtųjų autorių šedevrų.
Bet prie esmės - amžinatilsį gruzinų kilmės čekas Garikas Seko vieną dieną ėmė ir sukūrė „stop motion“ trumpą metrą apie knygas. Kaip jos gyvena, ką mąsto, kuo alsuoja. Būtų nerealus filmas (ir yra), bet „kiek ištemptas“ + plačiau susipažinęs su G. Seko kūryba kažkaip nenustebau, pamatęs panašią idėją su vietoj knygų vaidinančiais batais. Anyway, knygos man patinka žymiai labiau, o dėl kartojimosi pykstu nesmarkiai. Vienądien gal net konkursą „Trumpuliuose“ padarysiu - įkelsiu anoniminio filmuko ištrauką ir galėsit sau spėliot, kokio režisieriaus tai filmas. Nes dauguma autorių turi savo stilius ir, manau, būtų visai įdomu pažaisti. Laimėtojas gautų prizą-siurprizą.
Labai jau daug čia prirašiau, todėl siūlau sau užsičiaupti ir dėti nuorodą į svečius pas mano mėgstamą interneto piratę Ms_Valerie, kurį įsigudrino paviešinti G. Seko „Ex librį“ be „embed“ funkcijos. Nuoroda.

Komentarų nėra: