2008-04-30

„The suicide“ (Jeff Markey, 2006, 15 min)

Charles Bukowski - Savižudis

Mąstymas apie savižudybę buvo įprastas Marvino Denningo užsiėmimas. Kartais šios mintys keletui dienų ar net savaičių išsisklaidydavo ir jis pasijusdavo galįs būti beveik normalus, pakankamai normalus, kad kurį laiką pajėgtų gyventi visai padoriai. Tačiau turėtas potraukis ir vėl grįždavo. Tokiomis dienomis gyventi darydavosi nebepakeliama. Bergždžiai stumdamos valandas ištisos paros uždūsdavo beprasmybėje. Žmonių balsai, veidai, elgesys tiesiog pykinte pykindavo.
Kaip tik dabar, grįžtant iš darbo, jį ir vėl užvaldė noras žudytis. Išjungė radiją. Vairuodamas klausėsi Bethoveno trečiosios, tačiau muzika ėmė atrodyti nevykusi, dirbtina ir nenatūrali.
„Šūdas,“ – tarstelėjo.
Marvinas kaip tik važiavo ant pakeliui į namus esančio tilto. Šis tiltas jungė vieno didžiausių pasaulyje uostų krantines.
Ties tilto viduriu Marvinas sustabdė automobilį, įjungė avarinį signalą ir išlipo lauk. Palei tilto turėklus buvo nutiesta atbraila, – užlipo ant jos.


Skaityti toliau. Arba iškart žiūrėti ekranizaciją:

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ir baisu, ir juokinga, ir graudu.. Daug emocijų sukėlė. Reiks susirast laiko ir apie 10 kitų pastarųjų filmukų pažiūrėt (kurį laiką buvau padaręs pertrauką :))

septyni rašė...

(archatai, tu man žiūrėk)
kaip man patinka rašyti komentarus šeštą ryto iš svetimo kompaus :)